29 oktober 2010

Stuur alle Turken terug naar Turkije

Stuur ze allemaal maar terug want van hun overheid hoeven ze niet in ons land in te burgeren. Prima. Wegwezen dan. Allemaal.

Dit staat in de krant vandaag:


'TURKEN HOEVEN NIET IN TE BURGEREN'

ISTANBUL - De Turkse regering vindt dat er een einde moet komen aan de Nederlandse inburgeringsplicht voor Turken. Turkije ziet in die plicht een onrechtmatige aantasting van de rechten van Turken.


Rechtbanken in Rotterdam en Roermond bepaalden onlangs dat de inburgeringsplicht voor Turken in strijd is met het associatie-akkoord tussen Turkije en de EU. De Nederlandse staat is tegen die uitspraken in beroep gegaan.

Als de staat dat beroep verliest, wil het kabinet zich inspannen voor aanpassing van het verdrag, zodat Turken wél weer onder de inburgeringsplicht vallen. Maar de Turkse regering kondigt nu al aan dat zij zich tegen zo'n aanpassing van het verdrag zal verzetten, meldt De Volkskrant.

"Turkse burgers zijn op grond van het verdrag niet verplicht de cursussen te volgen", zegt de woordvoerder van de Turkse minister Faruk Çelik, verantwoordelijk voor Turken in het buitenland. "Wij gaan Nederland daaraan houden."

Turkije steunt de integratie van Turkse immigranten in de Nederlandse samenleving, maar is erop tegen dat de immigranten volledig opgaan in die samenleving. "Deze mensen zijn Turken en zullen dat altijd blijven."

'Rutte discrimineert'

Tegelijkertijd haalde de Turkse regering uit naar premier Mark Rutte naar aanleiding van zijn uitlatingen over Turkse paspoorten.

De Turken vallen over de opmerking van de Nederlandse premier in het debat over de regeringsverklaring, dat de Zweedse nationaliteit van staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten geen probleem is, maar dat het wel een punt van discussie was geweest als zij een Turks paspoort had gehad. Die uitspraken noemde de Turkse regering 'ongelukkig' en 'discriminerend'.

Çelik zei "niet in te zien hoe zo'n discriminerende opmerking bijdraagt aan de integratie van buitenlanders in Nederland”.

.

de muis zegt: "Opzouten met dat Turkse tuig, weg ermee"

.