7 augustus 2008

Nederland politiestaat



Rechtszaak tegen 'Rechtser.com' in augustus

De eerste strafzaak tegen een kritische nieuwssite vindt 29 augustus aanstaande plaats.

De aanklacht van Justitie tegen de beheerder van Rechtser.com is het aanzetten tot haat en het openstellen van een site waar mensen een aantal discriminerende reacties op geplaatst hebben. Deze zaak is de eerste zaak in rij, tegen de beheerders van kritische websites.

De uitspraak zal van groot belang zijn voor de zaken die nog lopen tegen bijvoorbeeld Gregorius Nekschot, Geenstijl.nl, Hoeiboei en het Vrijevolk.com en alle toekomstige zaken.

Rechtser.com was een kritische website (2005 t/m mei 2007) die letterlijk artikelen overnam uit de landelijke dagbladen, die te maken hadden met de oorzaken en gevolgen van de verruwing en verrechtsing van onze nederlandse samenleving. Vandaar de naam rechtser.com.

De artikelen gingen over de problematiek in de politiek, maatschappelijke misstanden en de mislukte integratie van allochtonen in ons land.

Er waren een aantal vermeende discriminerende reacties geplaatst door lezers, die de beheerder over het hoofd heeft gezien.

Het MDI heeft daarna zonder vooraf Rechtser.com te hebben ingelicht of aangeschreven, een aanklacht bij Justitie ingediend. Het MDI heeft de beheerder NIET de mogelijkheid gegeven om de gewraakte uitspraken te kunnen verwijderen.

De beheerder van Rechtser.com is daarna door een aantal politieagenten 's morgens vroeg van zijn bed gelicht en meegenomen voor een aantal uren verhoor. Ook zijn de laptop en usb-sticks in beslag genomen. Ondanks dat daar geen strafbare zaken op staan zijn de spullen nog steeds niet teruggeven aan de rechtmatige eigenaar.

Op 29 augustus zal blijken hoe Justitie de aantijgingen van het MDI tegen Rechtser.com zal beoordelen.

bron: ayaanhirsiali.web-log.nl



.