18 augustus 2007

Blij met Pronk

In de politiek en het openbaar bestuur draait alles om duidelijkheid. Duidelijk weten waar je aan toe bent, dat werkt verhelderend, zelfs als je het er eigenlijk niet mee eens bent.
In de sociaal-democratie, lees PvdA, was deze duidelijkheid het afgelopen jaar ver te zoeken. Voor het CDA was het slechts een inkoppertje om Wouter Bos een Draaikont te noemen. Met Bos ben je dus de Klos.
Wat de PvdA hard nodig heeft is een politiek leider die weet wat ie wil. Iemand die duidelijke lijnen uitzet en er voor gaat. Iemand zoals Jan Pronk. Hij is kandidaat partijleider en hij kan van de PvdA weer een aantrekkelijke sociaal-democratische partij maken, die een duidelijke lijn uitstippelt, opweg naar de verwezenlijking van concrete doelen.

Weet je overigens, dat als we Pronk niet hadden gehad in het 2e paarse kabinet, dat dan ook de waterleidingbedrijven zouden zijn geprivatiseerd?
Sterspotjes van PWN: "neem ons water, ons water is het zuiverst". "Nu bij gegarandeerde afname van 200 kuub per jaar, een vaste lage prijs van ..zoveel euro:" enz. enz.

Dank zij Pronk hebben wij het zuiverste en goedkoopste water ter wereld, ...kunnen behoeden voor de commerciele boeven. Voor welke andere rampen kan de man ons behoeden?