17 oktober 2009

komt voorspelling van de muis niet uit?

Ergens in mei dit jaar voorspelde de muis een niet al te rooskleurige toekomst voor onze economie en het welzijn van de mens. In oktober zou dat zijn aanvang moeten krijgen. Vooralsnog is er niets aan de hand. In tegendeel, de zon schijnt en de bloemetjes worden weer buiten gezet. De economie trekt weer aan, geen vuiltje meer aan de lucht, de bomen kunnen weer groeien tot aan ...

Maar op hetzelfde moment heeft de USA wel de allergroots staatsschuld allertijden en de dollar wordt door niet de minste en geringste economische spelers in de wereld , langzaam maar zeker en massaal, .. gedumpt. De goudprijs is tot astronomische waarde gestegen, de euro staat ijzersterk en zelfs de yen heeft een opmars gemaakt. Allemaal ten koste van de wereldwijde reserve munteenheid, de dollar.

Dit hoeft mijns inziens geen probleem te zijn, .. totdat .. (en dat moment is heel erg dichtbij) het vertrouwen in de dollar wereldwijd tot een halt komt en een andere munt (euro?) tot wereld reserve eenheid wordt gekozen. In hun eigen belang zullen China en de arabische oliestaten dit niet zo snel doen, maar er komt een moment dat ze niet anders kunnen en het senario van damage-control gaan uitvoeren. Dit kan letterlijk elk moment gaan gebeuren. Ondanks mooie beursresultaten, het financiele systeem is volledig corrupt geraakt en zal zeker ineenstorten. De vraag is alleen: wanneer precies? Deze maand dan toch? Dan krijgt de muis alsnog gelijk, maar ik hoop eigenlijk van niet. Misschien een maandje later.

Of volgend jaar dan maar.
Haal je geld maar alvast van de bank. En ... velen zullen sterven.
.