18 oktober 2009

Pieter Lakeman is de held

Strijder tegen het onrecht, gepleegd door zwendelaars en oplichters in het bedrijfsleven. Al sinds de jaren 70 houdt Lakeman zich bezig met het tuig dat het gewone volk uitkleedt tot op het bod. Lakeman komt met zijn stichting SOBI op voor de slachtoffers van nietsontziende charlatans in de financiele en zakelijke wereld.

Zo ook voor de slachtoffers van meester zwendelaar Dirk Scheeringa. Deze mega-oplichter en super crimineel heeft duizenden gezinnen tot aan de rand van de afgrond gebracht en eroverheen, dat zou 'm niets interesseren. Deze gewetensloze psychopaat heeft het momenteel zover gekregen dat hij, terwijl de misdagige puinhoop die hij veroorzaakt heeft tot een onvoorstelbare hoogte is gerezen, notabene als held door zijn slachtoffers en medewerkers wordt vereerd. Als zijn misdadige financiele instelling namelijk in leven blijft, is de kans op schadevergoeding voor de slachtoffers van zijn smerige praktijken enigszins groter dan als zijn criminele organisatie tot faillisement zou overgaan.

Nu wordt echter Pieter Lakeman als boeman afgeschildert omdat hij tot dit faillisement had aangedrongen en daar op zekere wijze aan heeft bijgedragen (door zijn terechte oproep tot terugtrekking van ieders spaargeld bij deze corrupte instelling).

Maar, ... don't shoot the messenger. Lakeman doet wat hij moet doen en zoals hij altijd al gedaan heeft. Hij is een held die het geboefte ontmaskert en ten val brengt. Dat is niet altijd een dankbare taak, zeker niet als de boef een gewiekste volksjongen is, die weet hoe hij de media moet bespelen. De wereld komt daarmee weer 'ns op z'n kop te staan; the bad guy seems to be the good guy and the good guy seems to be the bad guy.

Voor de boekenschrijvers onder ons: hier zit een goed verhaal in.
.