11 juni 2010

Oud verzetsstrijder waarschuwt voor ‘appeasers’


Na de verkiezingen gaat het politieke showproces tegen Geert Wilders de volgende ronde in. Het zal mede van de verkiezingsuitslag en kabinetsformatie afhangen of meer van dergelijke processen in de toekomst zullen volgen en de politiek incorrecte meningsuiting verder zal worden ingeperkt.[1]

Hoewel van een andere orde (er was geen werkelijke verdediging mogelijk en werden doodstraffen uitgedeeld), vonden bijna zeventig jaar geleden in nazi-Duitsland aan de lopende band politieke processen plaats tegen dissidenten die zich in woord en geschrift verzetten tegen de ongekend moordlustige socialistische politiestaat.

Suzanne Hirzel, één van de laatste nog levende leden van de Duitse verzetsgroep de Weiße Rose (“Witte Roos”), waarvan meerdere leden tot de doodstraf veroordeeld werden, is nu lid van de anti-islamiseringsbeweging Pax Europa [Bürgerbewegung Pax Europa, BPE] en waarschuwt voor “docenten en hoogleraren die zich als islamofielen en multiculturalisten etaleren en het islamisme ten dienste willen zijn. Die doen nu hetzelfde als degenen die indertijd met de nazi’s heulden.“[2] Lees verder op International Civil Liberties Alliance.

.